A selekcija

ALEKSANDAR VELIKI | KOLAROV MINULOG VIKENDA ODIGRAO 100. MEČ U DRESU ROME, SAMO LEO MESI BOLJI OD KAPITENA ORLOVA

21.10.2019.

 

Minulog vikenda, kapiten Orlova, Aleksandar Kolarov, zabeležio je 100. nastup u dresu Rome! Duel sa Sampdorijom ostaće srpskom asu u lepom sećanju, a za dve i po godine koliko je Aleksandar Veliki ponos rimskog kluba, ostvarene brojke su impresivne. Kolarov je propustio samo tri utakmice iz taktičkih razloga, četiri zbog povrede i dve zbog kartona. U dresu Rome ostvario je 50 pobeda, 27 remija i 23 poraza. Postigao je 15 golova i zabeležio 16 asistencija. A 10.novembra puni 34 godine! Kapa dole!

Uz ime našeg kapitena još malo statistike na ponos srpskog fudbala i Aleksandra Velikog. U poslednje tri sezone, računajući samo „Lige petice“, as Rome i srpske reprezentacije, na drugom je mestu po broju golova iz slobodnih udaraca. Postigao ih je šest, a ispred njega je samo Leo Mesi sa 12 golova.

U reprezentaciji je Kolarov zabeležio do sada 87 nastupa, postigao 11 golova…

„Ja lično nemam ambicije da dostignem ni Baneta, ni Dekija, ni Savu. Ulazim u 34. godinu, tako da imam još ove kvalifikacije i baraž pa ćemo posle da vidimo.Sigurno mi je drago što sam se približio takvim veličinama srpskog fudbala, ako bude prilike, ok. Ali nije mi to glavna preokupacija. Videćemo kako se budem osećao, sigurno neću igrati zbog toga da bih oborio rekord“ – rekao je Aleksandar Kolarov.