A selekcija

ALEKSANDAR MITROVIĆ:ČAST MI JE, SVE SU TO VELIKA IMENA, VAŽNO JE DA SMO SE VRATILI NA POBEDNIČKI PUT(VIDEO)

10.09.2019.

Fenomenalan učinak Aleksandra Mitrovića u dresu sa državnim grbom jasno svedoči zašto nijedan selektor nije odustao od momka koji će tek za šest dana proslaviti 25. rođendan.

Aleksandar Veliki se nalazi na sedmom mestu list najboljih strelaca u istoriji naše reprezentacije, pošto je sa dva gola protiv Luksemburga stigao do kote od 28 u nacionalnom timu. I to na  51 odigranih utakmica što je učinak kakav se retko sreće. Mitrović se izjednačio sa Todorom Veselinovićem, velikim imenom jugoslovenskog fudbala. Prvi na listi najboljih strelaca je Stjepan Bobek (38), slede Milan Galić,Blagoje Majrjanović i Savo Milošević (37), Rajko Mitić (32), Dušan Bajević (29)…
“Čast mi je što sam u tom društvu, sigurno je da sam srećan, ali ekipa je najbitnija. Ne opterećujem se time. To su sve velika imena na listi, ne bih sebe da poredim sa njima. Na meni je da nastavim da radim“, skroman je Aleksandar Mitrović posle nova dva gola i pobede nad Luksemburgom od 3:1.

O samom meču…
“Dali smo golove na vreme, rešili utakmicu. Dobio sam dve lepe asistencije da pogodim mrežu, možda sam mogao još koji, ali najbitnije je da se reprezentacija vratila na pobednički put. Lepa pobeda, zadovoljan sam“, rekao je Aleksandar Mitrović.