Media

АКРЕДИТОВАЊЕ ЗА УТАКМИЦУ ЖЕНСКИХ СЕЛЕКЦИЈА СРБИЈЕ И КАЗАХСТАНА У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

19.10.2020.

Услед специфичних околности у којима се налазимо због епидемије вируса COVID – 19, мера и наредби заштите Владе Републике Србије као и УЕФА протокола систем акредитовања за утакмицу Србија – Kазахстан, квалификације за ЕП (24. октобар, стадион СЦ ФСС у Старој Пазови, 18.00 часова, директан пренос телевизија Арена спорт) биће отворен од среде 21. октобра до петка 23. октобра и огранизован на следећи начин:

Максималан број акредитација које смо у овом тренутку у могућности да обезбедимо у складу са свим мерама заштите је 10 за извештаче у новинарској ложи односно осам за фоторепортере. Акредитације ћемо делити медијима на улазу у СЦ ФСС, почетак поделе је два сата пред старт утакмице.

НОВИНАРИ

У односу на расположиви капацитет биће омогућена једна акредитација по редакцији односно медију.
Телевизијама које нису власници ТВ права неће бити дозвољно уношење камера на стадион самим тим ни присуство сниматеља. Неће бити организоване конференције за медије пре и после утакмице.

ФС Србије ће преко свог сајта и Јутјуб канала обезбедити преузимање материјала (изјаве) у најбржем могућем року од завршетка утакмице.
Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.

На стадиону је непходно поштовати дистанцу од 2 метра.

Сваки новинар ће имати четири метра квадратног простора на позицији са које извештава.
Од уласка на стадион ношење маски је обавезно и споља и унутра.
У новинарској ложи са спољне стране биће означена места предвиђена за новинаре која ће морати стриктно да се поштују.

ФОТОРЕПОРТЕРИ

Фоторепортери ће приликом уласка у СЦ ФСС преузимати маркере, уз обавезан увид у лични и професионални докумет. Пре преузимања маркера неопходно је приложити професионални документ који ће бити враћен по завршетку утакмице.

Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.

Фоторепортери ће имати могућност да обављају активности током утакмице са западне трибине. Прва два реда су предвиђена за фоторепортере. Ношење маски је обавезно.

Што се тиче осталих процедура у вези са системом акредитовања неопходно је да за вашег извештача пошаљете податке на меморандуму фирме и са званичне мејл адресе.

Захтев мора да садржи име и презиме извештача, фотографију извештача, позицију на стадиону (принт и електонски медији за новинарску ложу, фоторепортери за позицију на трибини).

Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом и следећим приоритетима:

Медијски партнери ФСС
Спортске редакције, односно медији
Остали информативни медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту

Ваше захтеве можете слати на мејл [email protected] и још једном вас молим да се придржавате наведених временских рокова, у супротном неће вам бити издата акредитација. Свака злоупотреба биће санкционисана одузимањем права на акредитовање и пријавом у УЕФА. Контрола ће бити обављена на улазу.

Информацију о томе да ли је одобрена акредитација можете добити позивом на број +38164 818 0139.