Vesti

13. SAJAM SPORTA POD SLOGANOM "SPORT JE ŽIVOT - ŽIVOT JE SPORT!" | PROMOCIJA PRAVIH VREDNOSTI, ZAPAŽENO UČEŠĆE FS SRBIJE (VIDEO)

22.09.2024.

Vikend za one najmlađe koji se pamti. 13. Sajam sporta pod sloganom „Sport je život – život je sport“, tradicionalna manifestacija koju organizuje Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva sporta, okupio je predstavnike 80 sportova, a posetioci su imali prilike da se tokom tri dana trajanja Sajma oprobaju u različitim sportskim disciplinama, učestvuju u radionicama koje uključuju razne edukacije, demonstracije, takmičenje i interaktivne vežbe. Zapaženo učešće, kao i svake godine, imao je i Fudbalski savez Srbije, koji je već tradicionalno predstavio programe namenjene razvoju fudbala.

Sajmom sporta FS Srbije započeo je aktivnosti povodom UEFA Nedelje bazičnog fudbala koja je aktuelna svake poslednje nedelje u septembru u okviru Evropske nedelje sporta. Tako smo mogli da vidimo devojčice predškolskog uzrasta koje su demonstrirale naučeno iz programa UEFA Disney Playamerks. Osim promocije ženskog fudbala, predstavljen je razvojni rad sa golmanima, fudbalski poligon različitih formata igre kroz koje se razvijaju najmlađi, dok je zabavni deo učesnicima prikazan kroz šutiranje penala. Posebna pažnja usmerena je na promociju amaterskog i veteranskog fudbala. Posetioce na štandu FSS dočekivali su volonteri Fudbalskog saveza Srbije, a brojne aktivnosti ispratio je i pozdravio Branko Radujko, prvi operativac fudbalske organizacije

-Zahvalan sam što ispred Fudbalskog saveza Srbije prisustvujem ovom događaju i čestitam Sportskom savezu Srbije i naravno Ministarstvu sporta na organizaciji ovako važnog događaja. Lepo je bilo videti ovaj mali delić iz programa UEFA Disney Playamerks, devojčice koje vole sport, vole fudbal…Naš zadatak i naša obaveza je da neprestano unapređujemo i stvaramo mogućnosti za bavljenje sportom. Ova deca su sigurno budućnost i srećan sam što smo mogli na ovakvom događaju da promovišemo šta sve radi Fudbalski savez Srbije, a što je jako važno, a ne vidi se na prvi pogled. Fudbalski savez Srbije, uostalom kao i fudbalska zajednica cele Evrope pod kapom UEFA, poklanja istu pažnju i muškom i ženskom fudbalu, kao i futsalu, i želja svih je da što više dece usmerimo ka sportu, fudbalu. Profesionalnom amaterskom, rekreativnom, jer sve to znači zdravlje, znači prijateljstvo, mir i sve druge najvažnije, najsvetlije vrednosti koje imamo obavezu da promovišemo – rekao je Branko Radujko, generalni sekretar FSS.