Архива

38. СИМПОЗИЈУМ AEFCA У ОРГАНИЗАЦИЈИ ФСС

25.10.2017.

ДАН ОБЕЛЕЖИЛИ САНТОШ,ТАВАРЕШ, МАЖИЋ,ТУМБАКОВИЋ И МИЛУТИНОВИЋ

Другог дана 38. AEFCA симпозијума, у организацији Фудбалског савеза Србије, у београдском хотелу „Хајат,“ било је интересантних предавања и дискусија који су привукли велику пажњу бројних тренера. Стручњак који је са Португалом освојио наслов најбоље репрезентације на Старом континенту, Фернандо Сантош, пренео је колегама део свог огромног искуства, успут говорио о разликама између селекторског и посла тренера у клубу. Велики аплауз по завршетку предавања био је награда и захвалност Сантошу за све остварено у фудбалу.


Запажено предавање имао је и други Португалац, Жосе Тавареш, а највећу пажњу, ипак, прувукла је панел дискусија у којој су учествовали један од најбољих светских арбитара Милорад Мажић, најтрофејнији стручњак у историји Партизана, данас селектор Црне Горе, Љубиша Тумбаковић, и Велибор Бора Милутиновић, тренер који је био учесник са пет различитих селекција на исто толико Мундијала.У улози модератора био је директор Центра за едукацију тренера ФСС, проф.др Александар Јанковић.
По завршетку програма у хотелу “Хајат”, учесници симпозијума били су гости у Спортском центру ФСС у Старој Пазови где су присуствовали и практичном делу у коме су свој допринос дали и играчи из младе репрезентације.