Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕУРО | ОРЛОВИ БРОЈАЛИ ДО ТРИ ПРОТИВ ЛУКСЕМБУРГА

14.11.2019.

 

СТРЕЛЦИ: 1:0 Митровић 11, 2:0 Митровић 43, 2:1 Родригез 54, 3:1 Радоњић 70, 3:2 Турпел 75. Стадион“ Рајко Митић“. Судија: Сердер Гозибијик (Холандија). Жути картони: В.Тил, Карлсон(Луксембург)

СРБИЈА: Дмитровић, Миленковић, Никола Максимовић, Коларов, Младеновић, Немања Максимовић, Миливојевић, Милинковић – Савић (од 62. Радоњић), Тадић (од 90. Лукић), Љајић (од 76. Ђуричић), Митровић. Селектор Љубиша Тумбаковић.

ЛУКСЕМБУРГ: Морис, Шано, Жерсон, Хал, Јанс, Филипс (од 46. Скендеровић), О.Тил (од 61. Турпел), Карлсон, В.Тил (од 76. Синани), Родригез, Девил.

Репрезентација Србије савладала је Луксембург у претпоследњем мечу групне фазе квалификација за пласман на Првенство Европе – 3:2 (2:0). Била је то очекивана победа Орлова, без обзира на поједине фазе меча, у дуелу у коме су Коларова и другове бодрила деца из фудбалских школа и академија, јер због казне УЕФА играло се без присутва публике са купљеним улазницама.

Србија је од првог минута очекивано имала већи посед и играло се углавном на половини Луксембурга. После пет минута видели смо прву праву прилику, Сергеј Милинковић – Савић је центрирао, Митровић покушао главом, али Морис је био добро постављен. На гол нисмо дуго чекали, само неколико минута касније, Тадић је центрирао а овога пута Митровић је био прецизан – 1:0. Имао је нападач Фулама веома брзо прилику и за други гол, али Морис је крајњим напором успео лопту да избаци у корнер.

С друге стране Луксембург је своју тактику базирао, како је селектор Тумбаковић и најавио, на полу-контре и контре, а управо су у 21. минуту гости били близу гола, али лопта је, после ударца Оливијеа Тила завршила на стативи Дмитровићевог гола. Са два добра покушаја узвратио је Љајић, оба пута је све деловало веома атрактивно, али недостајало је и мало среће.

И ако је није имао Љајић, све је надокнадио, а ко други, него Александар Митровић. Све је сам урадио феноменални нападач, примио лопту на неких 30 метара од гола Луксембурга, повукао је неколико метара а онда  постигао евро-гол. Био је то његов 33 гол у дресу са државним грбом.

У наставку меча Луксембург је показао да одавно нису потпуни аутсајдери, ушли су у наставак мало храбрије и успели да ублаже вођство. Услкедила је и прва измена, селектор Тумбаковић је пружио прилику Радоњићу, а овај му је брзо узвратио лепим голом у  70.минуту. Није се Луксембург предавао, само пет минута касније гости су преко резервисте Турпела поново себи вратили наду. Уследила је још једна измена, сада је игру напустио Љајић, а прилику добио повратник Ђуричић. До краја ипак није било промене резултата. На крају рекли бисмо заслужена, можда и рутинска победа Орлова који су играли онолико колико им је било потребно за тријумф. У последњем колу групне фазе квалификација у недељу дочекујемо Украјину.