Četvrtak, 18.04.2019

Održana sednica Komisije za licenciranje klubova

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja,na sednici koja je održana 18.04.2019. godine u sastavu Miljko Valjarević predsednik, Aleksandar Prekodravac potpredsednik, i članovi Igor Radmanović, Dragoslav Pivić i Radovan Ivetić, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za sezonu 2019/2020.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno devet prijava kao i dokumentacija vezana za  ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i šest prijava kao i dokumentacija vezana za  ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA FK Crvena zvezda, FK Radnički, FK Partizan, FK Čukarički d.o.o., FK Mladost, FK Napredak i FK Voždovac koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2019/2020, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Super ligi za sezonu 2019/2020 dobili su FK Radnik, FK Javor-Matis, FK Metalac i FK Radnički 1923.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume,  imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2019/2020, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Super ligi.