Četvrtak, 14.02.2019

BOLJE IZDANJE KADETA U DRUGOM PORAZU PROTIV ITALIJE

Dva meča i dva poraza, ali selektor Milan Kuljić može da bude zadovoljan slikom iz drugog meča sa Italijom u kome su naši kadeti (U-17) poraženi - 2:0(0:0).

STRELCI: 1:0 Espozito 65, 2:0 Arloti 70. Stadion u Podenoneu. Sudija: Andrea Bordon (Italija).

ITALIJA: Garfani, Lamana (od 76. Riko), Udođi, Panada, Sekulov (od 39.Tonjia), Kudrig (od 46. Đovani), Kolombo, Dala Mura, Kapone (od 46. Espozito), Kester (od 65. Arloti), Moreti.

SRBIJA: Slavković (od 73. Stanković), Despotovski, Rogan (od 55.Kljajić), Drezgić, Kremenović, Luković, Ergelaš (od 87. Rašković), Baić, Simić (od 87. Miladinović), Kuzmanović (od 61. Čolić), Đurasović (od 73. Blagojević).

Za razliku od prvog duela (3:0) kada su uslovi za igru bili veoma teški i odgovarali fizički jačoj selekciji Italiji, u revanšu je viđena ravnopravna borba. Italija nije uputila ni jedan udarac ka golu Slavkovića, a s druge strane Drezgić I Rogan su uz malo sreće mogli da dovedu Srbiju u vođstvo. U nastavku je Espozito iz slobodnog udarca postigao prvi gol za domaćina, a Arloti je pet minuta kasnije postavio konaan rezultat.

Oba meča poslužiće stručnom štabu selektora Milana Kuljića kao dobra priprema za drugi, završni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u kojima smo domaćini (26.mart – 1.april) a rivali su nam Francuska, Švedska i Slovačka. Generalna proba za te duele biće 5. i 7. marta  kada će Srbija biti domaćin kadetima Bosne i Hercegovine.