Sreda, 14.11.2018

NIKOLA MILENKOVIĆ I NEMANJA MAKSIMOVIĆ IZ SC FSS U STAROJ PAZOVI

Ustalio se u najboljem nacionalnom timu, a igrama u Fiorentini i reprezentaciji skrenuo je pažnju najvećih evripskih klubova, Nikola Milenković. I prvi utisci pred meč sa Crnom Gorom...

-Igramo pred našom publikom sa jesanim ciljem da ostvarimo dve pobede i izborimo plasman u B diviziju Lige nacija. Daćemo sve od sebe da zabeležimo pobede i obradujemo naš narod.

U Podgorici smo ostvarili pobedu...

-Ceo tim je odigrao dobro, sve ono što radimo na treningu gledamo da primenimo na utakmicama, a uslov za sve je disciplina. I to je recept za naredne mečeve.

Kako protiv Crne Gore...

-Treba ponoviti izdanje iz prvog meča, pristup na visokom nivou. Uz zalaganje kakvo mora da bude mislim da rezultat ne može da izostane. Mislim da ćemo odigrati meč kao onaj u Podgorici i pobediti.

Crnogorci nemaju mnogo izbora...

-Sigurno da će doći maksimalno motivisani i sve učiniti da pruže jak otbor. Oni su dobra reprezentacija sa dobrim pojedincima i mogu svakome da naprave problem ako im se to dozvoli. Zbog svega navedenog moramo biti maksimalno skoncentrisani i fokusirani na ono što će se dešavati na terenu.

O poseti...

-Očekujem veliku podršku koja bi nam dala vetar u leđa a kada je tako onda je i nama mnogo lakše dole na terenu.

Crna Gora će biti oslabljena bez Jovetića i Savića...

-Sve to ne sme da nas opusti, jer oni imaju dobre igrače koji mogu da odigraju na visokom nivou.  Doazi nam ozbiljna reprezentacija koja će tražiti svoju šansu.

O Ligi nacija...

-Dopada mi se takmičenje, jer je zamena za prijateljske utakmice i donosi takmičarski momenat. Liga nacija je i jedna staza koja vodi do Evropskog prvenstva i nema sumnje da je to super stvar za mnoge reprezentacije.

O Fiorentini...

-Sve je zaista dobro, napredujem svakog dana i samo mi je želja da svakog dana naučim nešto novo a da Fiorentini ide dobro.

Nalazi se na skeneru mnogih moćnih klubova...

-Misli su mi u Fiorentini a želja da stalno napredujem. Živim u sadašnjosti a ono što će se možda desiti ostavimo za budućnost, a niko ne zna šta će se izdešavati.

Da li je duel sa Crnom Gorom meč lopta u Ligi nacija...

-Tako ispada, ali mi hoćemo da nam igra bude na zavidnomnivou a ukoliko igramo dobro onda neće ni rezultat da izostane - rekao je Nikola Milenković.

 

Nemanja Maksimović se ustalio u reprezentaciji i ne krije da ima velika očekivanja pred mečeve sa Crnom Gorom i Llitvanijom.

O atmosferi u reprezentaciji...

Skoncentrisani smo za ono što nas očekuje, a meč sa Crnom Gorom je moda i najvažniji u dosadašnjem toku Lige nacija. Imamo lepu priliku da ponovo pobedimo, najkvalitetnija smo ekipa u gripu i želimo da napredujemo.

Jel meč sa Crnom Gorom rešava sve dileme u grupi...

-Cilja je da pobedimo u obe utakmice, da pokažemo prvo Crnogorcima da smo najbolja reprezentacija u grupi, ali sve to mora da se potvrdi na terenu.

O Crnoj Gori...

-Imaju veliki broj kvalitetnih igrača, istina sada se suočavaju sa povredama najboljih igrača, ali svaki igrač koji se nađe na terenu sigurno ima kvalitet. Mi moramo ući u meč maksimalno ozbiljno, igramo na svom terenu i to treba da se pokaže.

Utisak je da sve zavisi od Srbije i njene igre...

-Zavisi nekada i od protivnika, ali mi gledamo sebe, znamo koliko možemo i samo je važno da pristup bude pravi, da ne pravimo greške, budemo koncentrisani od prvog minuta.

O mečevima u Ligi nacija...

-Mislim da smo u odnosu na prve dve utakmice, ostale dve, mislim na susrete u Crnoj Gori i Rumuniji, odigrali mnogo bolje, nismo protivnicima dozvoljavai mnogo šansi a s druge strane stvarali smo mnogo prilika pred golom protivnika.

Liga nacija omogućava da se selekcije uigraju, ali postoji i raj takmičarski memenat...

-Po meni ovo je mnogo bolje nego ranije kada su bile prijateljske utakmice. Mladi igrači imaju lepu priliku da se iskažu i pokau da vremenom mogu da preuzmu odgovornost u A reprezentaciji.

Može li Srbija da bude najbolja i posle eventualnog baraža...

-Naravno, ali ne treba da gledamo toliko daeko već da idemo korak po korak, od meča do meča.

Mnogi misle da je lakše da se na EP kvalifikujemo preko Lige nacija...

-To nam je cilj, plasman na Evropsko prvenstvo a videćemo kako ćemo ga ostvariti. Zato je važno da sada budemo prvi u grupi, jer niko ne zna šta nas očekuje u kvalifikacijama. Mislim, ipak, da ćemo i u kvalifikacijama igrati dobro i tako obezbediti plasman među najbolje reprezentacije na kontinentu.

Do sada je igrao u tandemu sa Sašom Lukićem, sada je tu Nemanja Matić...

-Suvišno je pričati o Matiću, velliki je igrač, privilegija je i trenirati sa njim a ne samo igrati. Odigrao je veiki broj utakmica na visokom nivou i od njega može mnogo toga da se nauči. I Ljubimir Fejsa je veoma iskusan igrač tako da mi mlađi možemo mnogo da naučimo...

Koliko je bolji kao igrač u odnosu na prošlu sezonu...

-Svakako da sam bolji jer sada imam kontinuitet u Hetafeu za razliku od prošle sezone kada sam bio u Valensiji. Mnogo mi znači što sam promenio ekipu i što sada igram standardno – rekao je Nemanja Maksimović.