Sreda, 10.10.2018

MLADEN KRSTAJIĆ I ALEKSANDAR MITROVIĆ IZ PODGORICE

Reprezentacija Srbije igra (četvrtak, 11.oktobar – 20,45) u Podgorici protiv Crne Gore treći meč u Grupi C Lige nacija, a neposredno pred poslednji trening pred brojnim predstavnicima medija bili su selektor Mladen Krstajić i napadač Aleksandar Mitrović.

Krstajić o mogućem taktičkom iznenađenju od strane Ljubiše Tumbakovića....

-Prvo da naglasim da mi je drago da se danas nalazimo na ovom mestu i da nas očekuje velika, prva,istorijska utakmica između Crne Gore i Srbije. O Tumbakoviću sam sve već rekao, mnogo ga poštujem. A što se tiče meča, moguće da će biti iznenađenja sa obe strane, ali to su neke stvari koje se u fudbalu očekuju- istakao je selektor Srbije.

Mitrovića su novinari pitali, da li je Srbija malo potcenila Crnu Goru...

-Ne, nismo potcenili Crnu Goru. Imamo ulogu favorita u grupi, ali respektujemo maksimalno Crnu Goru, imaju dobrih pojedinaca i i dobru selekciju.

Koliko će biti lakše kada za Crnu Goru ne igra Stefan Savić...

-Biće sigurno lakše, jer se radi o jednom od najboljih defanzivaca na svetu.Međutim, ko god sutra da igra trudiće se da da sve od sebe – kaže Mitroović.

Tema dana u Srbiji je objava Nemanje Matića...

-Ja znam da je to našoj javnosti više interesantno, a ne istorijska utakmica između Crne Gore i Srbije. Sve što mogu da kažem jeste da smo se čuli tokom vikenda, rekao mi je da ima problema zbog povrede i da bi dobro bilo da odmori. Odnos između Matića i ekipe i Matića i nas mislim da je sve prefketno.

O vanfudbalskim pritiscima...

-Živim za taj dana da nema neki pritisak koji je vezan za pitanja van fudbala...To su neke stvari koje sada stalno preživljava, borim se i čista obraza stojim pred svima – kaže Krstajić.

Mitrović se nalazi u dobroj formi...

-Kada se nalazim u dobroj formi veća je pažnja protivničkih igrača,  ali nadam se da ću to znati da iskoristim, jer onda izražaja možda dođu drugi igrači, a mi imamo mnogo dobrih igrača- kaže Mitrović.

Razmišlja li selektor o igri sa dva napadača...

-Imamo Mitrovića i Prijovića, objica su u dobroj formi, a jedna od opcija je da počnemo sa dva špica – kaže Krstajić, a Mitrović ne krije...

-Sigurno da mi je lakše kada smo obojica u igri, ali o svemu odlučuje selektor – kaže Mitrović.

Koliko je utakmica važna za prvo mesto na tabeli...

-Sigurno da je važna, specifična je utakmica koja sve diže na jedan viši nivo. Važno je da svi znaju da igraju dve bratske zemlje i apsolutno ne razmišljam o tome da je utakmica visokog rizika.Ne vidim razlog zašto bi sutra bilo visokog rizika kada toliko ljudi ima veze sa jednom ili drugom zemljom. A što se tiče rezultata, naravno da je važan – kaže Krstajić.

Za Mitrovića, da li postoji pritisak jer smo pre početka proglašeni favoritima u grupi...

-Postoji pritisak, ali imamo obavezu kao i uvek da igramo maksimalno i bilo bi dobro kada bi osvojili četiri booda iz dve naredne utakmice – kaže Mitrović.

Krstajić o naredna dva meča...

-Važno je damo maksimum, očekuju nas dve veoma teške, zahtevne utakmice i nadam se najboljem – kaže Krstajić.

Na kraju Mitrovićev odgovor na pitanje, da li će biti lakše sa odbranom Rumunije ili Crne Goore...

-Fokusirani smo na utakmicu sa Crnom Gorom, da pobedimo u Podgorici a onda ćemo da mislimo o Rumunima i meču u Bukureštu – rekao je Aleksandar Mitrović.