Subota, 23.06.2018

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ IZ SVETLOGORSKA

Mnogo okolnosti je uticalo na ishod meča Srbija – Švajcarska u Kaljiningradu, ali i dan posle meča ostaje najači utisak, a to je sramno sudjenje Nemca Feliksa Briha. Fudbalski svet je osudio njegovu reakciju iz 66.minuta igre kada nije dosudio očigledan jedanaesterac posle prekršaja na Mitroviću…Brojne srpske medije u Svetlogorsku interesovalo je da li je srpski selektor imao neku komunikaciju sa nemačkim arbitrom?

-Ništa mi nije rekao tokom drugog poluvremena nemački sudija. Bio je diplomata. Trojica igrača su dobili kartone u prvom poluvremenu, svi oni koji bi trebalo da prave agresiju. Nije to slučajno – rekao je Mladen Krstajić.

Ne krije selektor da je svima poraz teško pao, kao i učinjena nepravda…

 -Što se tiče atmosfere bila bi bolja da smo pobedili. Utakmica koja nam dolazi je ona koja nam sve odlučuje. Igramo protiv velesile. Malo se spavalo ove noći. Možemo da budemo zadvoljni prvim poluvremenom. Promašili smo zicer Tošića. Nikad ne tražim alibi, ali u drugom poluvremenu smo imali i loše faze. Primili smo dva jeftina gola, to mi je krivo. Bilo je to uticaja i sudije, svirale su mnogo kontra faulova. Kod prvog njihovog gola nismo bili koncentrisani. To ne sme da se dešava u reprezentaciji. Kada je bilo dobro, bio sam tu. Ja sam najodgovorniji.

O sebi iskreno, taktici…

-Možda sam neiskusan, takav sam kakav sam. Mogao sam da gledam sebe i da igram na bod. Da osvojim četiri boda, ali nisam takav. Danas bi svi pričali kako je Mladen Krstajić osvojio četiri boda, što niko nije pre njega. Imamo kvalitet kao ekipa, ali sada nam nije lako. Ući ćemo u meč da pobedimo Brazil.

 Pojedince je zanimalo da li je selektor više očekivao od Sergeja Milinkovića Savića… -Ne mogu nikome da zamerim. Možda su pojedinci bili pod pritiskom. Svi su oni hteli.

O naivno primljenom drugom golu…

-Greške su sastavni deo posla. To je prokletstvo nas odbrambenih igrača. Možete da odigrate dobro 90 minuta, ali, jedan detalj se pamti. Nije nam lako. Daćemo sve od sebe, bilo je u suza.

 O Brazilu za sada samo nekoliko reči…

-Sigurno će biti promena. Jednostavno, Brazil igra drugačije. Sigurno ćemo analizirati. Kostarika je parametar. Moramo da budemo agresivni i koncentrisani. Zašto da ne napravimo veliko iznenađenje. Nadamo se da će i FIFA malo da povede računa u suđenju. Posebno posle onog što se desilo protiv Švajcarske – zaključio je Mladen Krstajić.