Utorak, 20.03.2018

ALEKSANDAR MITROVIĆ, DUŠAN TADIĆ I MARKO DMITROVIĆ:ATMOSFERA DOBRA,U GLAVI MAROKO

Najbolja reprezentacija Srbije priprema se za provere protiv Maroka, 23. marta u Torinu, i Nigerije, četiri dana kasnije u Londonu, a igrači ne kriju da je atmosfera u ekipi dobra a koncentracija maksimalna.I odluku selektora o promeni kapitena prihvatili su, kako ističe Aleksandar Mitrović, normalno.

-To je izbor selektora i moramo da se složimo sa tim, da poštujemo odluku. Bane, Koki i Matić su najveća imena u našem timu. Ne verujem da će biti ikakvih promena. Danas smo imali drugi trening i svi smo koncentrisani samo na pripremu utakmica protiv Maroka i Nigerije, koje će nam pomoći da se uigramo i taktički napredujemo. Uvek ima mesta za napredak - rekao je Aleksandar Mitrović koji
blista u timu Fulama, gde je došao na pozajmicu iz Njukasla.- Nisam se plašio za status u reprezentaciji, mada je sada situacija mnogo bolja, pošto sam počeo redovno da igram u klubu. Svaki poziv u reprezentaciju gledam kao priliku za novo dokazivanje.

Dušan Tadić takođe ne očekuje da se bilo kakve odluke odraze na atmosferu i ono što igrači pružaju na terenu.
-Atmosfera u ekipi je super, kao i uvek. Neće to uticati na nas i neće biti nekih posebnih promena - naglasio je ofanzivni vezista Sautemptona.

O ciljevima tokom ovog okupljanja...

Radimo na tome da se dobro uigramo, da se zna ko šta radi. Verujem da ćemo i ubuduće imati dobar učinak. Najbitnije je da ekipa pobeđuje- jasan je Dušan Tadić.

Aleksandar Mitrović je dodao da mu je drago što u reprezentaciji ima sve više igrača "zlatne" U-20 generacije sa SP u Novom Zelandu. Tu su Rajković, Veljković, Grujić, Gaćinović, Živković i Maksimović, a bio bi i Milinković-Savić da se nije povredio.

-Mnogo igrača te generacije priključeno je 'A' timu. Neki su već svetske zvezde, poput Sergeja i sigurno je da mogu mnogo da pomognu. To su dobri i vredni igrači i drago mi je što su tu. Oni su budućnost reprezentacije, svi imaju velika očekivanja od njih – kaže Aleksandar Mitrović.
Upitan šta očekuje od novog sistema igre, koji priprema selektor Krstajić, popularni Mitar je odgovorio da sa Tadićem iza sebe uvek može da računa na upotrebljive lopte.

-Ekipa je na prvom mestu, prioritet su pobede, a ja bih voleo da nastavim da dajem značajan doprinos. Sa Ducom je uvek lako igrati. On ima magiju u svojim nogama i na meni je samo da se dobro krećem.

Marko Dmitrović ove sezone je dobio mnogo komplimenata za partije u španskom Eibaru. Blista u Primeri.

-Svaki od igrača ima nadu da će se naći među putnicima na Svetsko prvenstvo. Na nama je da vredno radimo, a selektor će izabrati 23 imena.

Dmitrović je upitan kakav bi savet dao Mitroviću pred utakmicu protiv Kostarike na Mundijalu, s obzirom na to da je u Španiji mogao direktno da se uveri u kvalitete golmana Kejlora Navasa.

-Čim brani u Realu znači da je jedan od najboljih golmana na svetu, ali ja verujem u Mitra i sve naše napadače. Verujem da možemo da damo gol Kostariki. Samo treba da gledamo sebe i koncentrišemo se na našu igru- izjavio je Marko Dmitrović.