Petak, 24.11.2017

Dobra Srbija protiv velikog favorita Španije i nesrećan poraz naših devojaka u kvalifikacijama za SP -1:2(0:1)

STRELCI: 0:1 Hermoso 13, 1:1 Damjanović 78, 1:2 Gviljaro 90+1. Stadion: Voždovca. Gledalaca:oko 300. Sudija: Marte Soro (Norveška).Pomoćnice: E.Toresen, M.Lokeberg. Žuti karton: Mijatović (Srbija).
SRBIJA:Kostić, Oršoja (od 46. Đorđević), Slović, Damjanović, Krstić (od 69. Frajtović), Čubrilo (od 62. Filipović), Blagojević, Mijatović, Radojičić, Ivanović, Poljak.
ŠPANIJA: Panjos, Torehon, Paredes, Andres, Kvahabi, Sampedro, Gviljaro, Putelas, Koredera (od 67. Garsija), Hermoso, Latore (od 76. Virdžinija).
Nesrećan i možda bi se moglo reći, nezaslužen poraz naših devojaka, protiv Španije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Naša najbolja ženska reprezentacija pružila je fantastičan otpor velikom favoritu i bila na pragu podviga, ali igralo se zaustavno vreme kada su gošće uspele da dođu do vredne pobede.


Početak meča nije nagoveštavao neizvesnost,jer su devojke iz Španije već u 13. minutu došle do vođstva. Rani minus, ipak, nije uticao na igru naše selekcije. Devojke selektora Gorana Sretenovića delovale su veoma organizovano, branile su se disciplinovano a onda iz kontra napada tražile priliku da ugroze gol Španije. I na terenu se nije videla velika razlika koja, ruku na srce, postoji na papiru. Španija je jedna od najboljih selekcija na kontinentu sa tradicijom mnogo dužom od one koju ima ženski fudbal u Srbiji. Sve to nije imalo uticaja na pristup i veliku angažovanost naših devojaka koje zaslužuju čestitke za sve ono što su pokazale u meču protiv velikog favorita.
Nagrada za takav učinak trebalo je da bude izjednačujući gol u režiji Nevene Damjanović, ali iskustvo i sreća na strani Španije,rešili su meč.