Nedelja, 18.06.2017

Nemanja Maksimović i Srđan Plavšić: Precenili smo ih, drugo poluvreme model kako treba

Bio je jedan od zapaženijih u našoj selekciji, po običaju mnogo pretrčao, a kao i kod saigrača, ostaje žal za činjenicom da smo rezultatski mogli mnogo bolje da prođemo – Nemanja Maksimović.
-Igrali smo protiv dobrog protivnika, nismo iskristili svoje šanse i nemamo drugog izbora nego da pobedimo u naredne dve utakmice ukoliko želimo da prođemo grupu – ističe novi član španske Valensije.
Poraz nas je doveo u veoma tešku situaciju...
-Sistem takmičenja je jako težak, jer dalje ide praktično samo jedna ekipa, ali kao što sam rekao, idemo na pobede u naredna dva duela i ostaje nam da se nadamo, po nas, dobrim rezultatima u mečevima rivala.

Imali smo mnogo prilika, a posebno u drugom poluvremenu dominirali na terenu...
-Mislim da smo precenili Portugal, da smo ih pustili prvo poluvreme da puno igraju.Desilo se da smo primili gol iz polušanse,a u nastavku meča smo bili mnogo bolji, ali nismo iskoristili nekoliko lepih šansi.
Sve do drugog gola Portugala utakmica je imala rezultatsku neizvesnost...
-Ušli smo u drugo poluvreme mnogo bolje, hteli da izjednačimo, imali smo i dominaciju. S druge strane kod njih su u igru ušli Bruno i Sančez, tražili su priliku iz kontre i na kraju pobedili. Možemo samo da im čestitamo i već sada razmišljamo o meču saMakedonijom – jasan je Nemanja Maksimović.
Srđan Plavšić je dobio priliku umesto povređenog Aleksandra Čavrića i odigrao odličan meč...
-Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, ali ova generacija je to odavno potvrdila, jer su bili najbolji u Evropi i svetu.Ostaje žal zbog rezultata, mislim da bi nerešen ishod bio pravedniji. Sada moramo da pobedimo Makedoniju i ostaje nam da se nadamo, imamo posle Španiju i ako tu izvučemo povoljan rezultat, možda i izborimo plasman u polufinale – kaće Srđan Plavšić.

Prvo poluvreme na klupi, drugo na terenu...
-Ni prvo nije bilo loše, imali smo jednu ili dve odlične prilike, ali u nastavku se možda videla veća želja, imali smo više šansi i mislim da je drugo poluvreme model kako treba da igramo, samo da popravimo realizizaciju, budemo mirniji.
Da li smo previše respektovali Portugal...
-Ne znam kako je to delovalo sa strane, ali mi igrači ni jednog trenutka se nismo uplašili, znamo koliko vredimo. To smo i pokazali na terenu. Možda je vreme uticalo na nešto slabije prvo poluvreme, a onda smo u nastavku uspostavili našu igru, imali dominaciju, prilike...
Koliko se može biti zadovoljan ostvarenim ličnim učinkom...
-Jesam, zadovoljan sam. S jedne strane jesam, ali s druge nisam, jer nismo ostvarili bolji rezultat. Mislim, ipak, da sam opravdao očekivanja – ne ostavlja dilemu Srđan Plavšić.