Najnovije vesti

Subota, 21.01.2017

U susret meču SAD – Srbija : Srbin koji je otkrio fudbalsku Ameriku

/images/news/srba stamenkovic.jpg

Reprezentacija Srbije, u nedelju 29. januara 2017. godine izaći će na megdan selekciji Amerike. Prijateljski meč biće odigran u San Dijegu, u Kaliforniji, baš tamo gde se rađao i gde je umirao američki san nadobudnih Evropljana. Jedan od njih, baš Srbin, i baš nadobudni, beše i Srboljub Srba Stamenković. Rođen je u Užicu, 31. januara 1956. godine, tamo je i čudno skončao, 28. januara 1996, ne dočekavši ni 40. rođendan. Ovo je priča o njemu, najvećem Srbinu u američkom fudbalu, u slavu rođenja i smrti i dana kada će njegova Srbija zaigrati prijateljski fudbal u Americi...Vadimo iz arhive tekst genijalnog Petra Popovića, jer o Srbi su mnogi pisali, ali nikad niko nije lepše opisao jedan kratak život bez dugačkog sažaljenja.

Petak, 20.01.2017

Selektor Slavoljub Muslin okuplja igrače za prijateljski meč protiv SAD u San Dijegu, 29.januara

/images/news/muslin.jpg

Četvrtak, 19.01.2017

Stiže novi talas, Đukanović i saradnici pronašli buduće asove srpskog fudbala

/images/news/1.jpg

Posle dve nedelje rada, blizu 20 treninga i nekoliko utakmica, završena je zimska škola fudbala FSS kroz koju je prodefilovalo više od 100 igrača i među kojima je stručna služba FSS tražila buduće asove srpskog fudbala. Da, od ove prve selekcije pod kapom Fudbalskog saveza Srbije zavisi da li će srpski fudbal posle pet, šest ili sedam godina imati novog Vidića, Stankovića, Matića, Tadića ili Kostića. Instruktorska služba FSS na čelu sa Ivanom Đukanovićem i sportskim direktorom FSS Goranom Bunjevčevićem, skenirala je mlađe pionire (generacija 2002/03) i petliće (generacija 2004/05), odradila ogroman posao i bez obzira na otežavajuće okolnosti, veoma loše vremenske uslove, mraz i sneg, sprovela zacrtani program.

Četvrtak, 19.01.2017

Nemanja Radoja:Igram i čekam, ako zaslužim - tu sam!

/images/news/radoja.JPG

Stari laloški vals, vojvođanske tamburice i okretni ples Nemanje Radoje na velelepnoj fudbalskoj pozornici "Santijago Bernabeua"... Na kraljevskoj zabavi španskog Kupa u Madridu, Selta je razgolitila vladara Evrope i pobedila Real 2:1. Doduše, to nije bila finalna egzekucija, jer sledi revanš u Vigu posle kojeg će se svesti i završni račun...

Sreda, 18.01.2017

Sergej Milinković-Savić: Poštujemo svakoga, ne plašimo se nikoga

/images/news/mirko/Milinkovic Savic Fontana di Trevi.JPG