Уторак, 16.05.2017

ФУТСАЛ ДВОМЕЧ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ

У Хотелу "М" одржана је конференција за медије поводом две пријатељске утакмице футсал репрезентације Србије, против Црне Горе, у среду, 17. маја 2017. у београдској Хали "Шумице" (18:00 часова) и сутрадан, у четвртак, 18. маја 2017. у Врбасу (19:00 часова). Биће то припремни дуели за обе селекције, од којих ће наш национални тим свакако имати корист пред две утакмице баража за одлазак на Европско првенство, које ће, у фебруара 2018, бити одржано у Словенији. Жреб баража заказан је за 06. јул 2017, а потом ће уследити и двомеч у термину 10/24. септембар 2017.
- Наступићемо у измењеном саставу - најављује Горан Иванчић, селектор футсал репрезентације Србије. - Биће прилика да на делу видимо играче из домаће лиге, младе и перспективне, оне момке који треба да допуне најбољу селекцију и представљају окосницу тима за будућност. Резултат у оба меча, овога пута, у другом је плану... Акценат стављамо на селекцију и шансу, коју ће добити сви позвани играчи. Наравно, биће нам драго да се публика, и у Београду и у Врбасу, одазове у великом броју, јер све је лепше и лакше са навијачима.
Марко Пршић је један од искуснијих и зато се од њега очекује да буде предводник у мечевима против Црне Горе...
- Ми стално треба да оправдамо четврту позицију у Европи - поручује Пршо. - Дакле, увек на победу, то је наша обавеза. О специфичности ових дуела говорио је селектор, а ми ћемо наше рећи на терену.


Гости из Црне Горе знају шта и ко их чека на београдском и вршачком паркету..
- Свесни смо нашег квалитета и квалитета Србије - искрен је Стево Љесар селектор Црне Горе. - Изузетно нам је драго што ћемо се упородети са једном од најбољих селекција, са играчима које добро познајемо. Додуше, и Србија неће бити комплетна, али знам какав се футсал игра код вас, каква вам је лига и зато не сумњам да ћемо се намерити на одличну репрезентацију.
Игор Асановић, голман Црне Горе, такође истиче снагу ривала, али и потенцијал својих саиграча...
- Хоћемо да се надигравамо, да парирамо колико будемо могли и покажемо како се бори за репрезентативни дрес. То су наши планови и мотиви за оба меча против Србије - јасан је Асановић.
У позивници свим љубитељима футсала, шаљемо и информацију да ће улаз у хале у "Шумицама" и у Врбасу бити слободан.