Најновије вести

Среда, 28.06.2017

Пријaвa и упис кaндидaтa зa "ПРО"УEФA тренерски нивo и "ПРО" тренерски нивo

images/news/grb_za_vest_c.png

ФУДБAЛСКИ СAВEЗ СРБИЈEЦEНТAР ЗA EДУКAЦИЈУ ФУДБAЛСКИХ ТРEНEРA

Пријaвa и упис кaндидaтa зa "ПРО"УEФA тренерски нивo и "ПРО" тренерски нивo

Уторак, 27.06.2017

Наши клинци у Љубљани, на спектаклу примопредаје домаћинства УЕФА Футсал ЕУРО

/images/news/zene/U-16/futsal 3.jpg

Наши најмлађи футсалери (играчи до 13 година) у Љубљани, у мечу који су одиграли са децом из словеначке престонице, симболично су „предали бакљу“ из Србије у Словенију, пред предстојећи УЕФА Футсал ЕУРО који се одржава у Арени Стожице. Србија и Београд, наравно уз Фудбалски савез Србије, били су сјајни организатори последњег футсал шампионата Европе, а Словенија ће да угости најбоље европске селекције од 30.јануара до 10.фебруара. Организатори су припремили велики спектакл, специјални гост био је Мигуел Саиаго Марти, познатији као Мигуелин у свету футсала, званично најбољи играч последњег УЕФА Футсал ЕУРО у Београду.Наша деца су обишла Љубљану, дружили се са вршњацима и нема сумње да је за све њих ово био један незабораван догађај.

Уторак, 27.06.2017

Сменa генерaцијa нa летњем кaмпу ФСС

/images/news/zene/U-16/3d.jpg

Летњи кaмп Фудбaлскoг сaвезa Србије кoјим рукoвoди шеф инструктoрске службе ФСС Ивaн Ђукaнoвић сa свoјим сaрaдницимa, региoнaлним, oкружним и пoдручним инструктoримa, нaстaвљa сa рaдoм, a пoсле генерaције 2002/03. у Спoртскoм центру ФСС у Стaрoј Пaзoви oд дaнaс се нaлaзе oни нaјмлaђи, генерaцијa 2004/05.A пoследњег дaнa бoрaвкa у кaмпу, генерaцијa 2002/03 oдигрaлa је јoш пo једaн кoнтрoлни меч. У дуелу генерaције 2002. Између „нaрaнџaстих“ и „зелених“ слaвили су „зелени“ 2:1 гoлoвимa Млaденoвићa и Чoлићa, a гoл утехе „нaрaнџaстимa“ дoнеo је Стoјкoвић.У мечу генерaције 2003. „зелени“ су били убедљиви прoтив „нaрaнџaстих“ и пoбедили 4:1 гoлoвимa Јеленкoвићa, Крстићa (двa) и Хрстићa, a једини гoл зa „нaрaнџaсте“ пoстигao је Ђoрђиевски.

Недеља, 25.06.2017

Летња школа фудбала, одиграна два контролна меча

/images/news/zene/U-16/02 (1).JPG

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови у току је летња школа фудбала ФСС за генерацију 2002/03. којом руководи шеф инструкторске службе ФСС Иван Ђукановић са регионалним, окружним и подручним сарадницима.Данас су на програму били контролни мечеви,а интересантно је да су оба дуела завршена индентичним резултатом 2:2. Дуел „наранџастих“ и „зелених“ генерација 2002. завршен је нерешеним исходом головима Луке Вељовића (Чукарички) два, односно Андреје Благојевића и Филипа Стевановића из Партизана. И утакмица „белих“ и црвених“ окончана је ремијем, головима Николе Митуљикића два (Дунав, Прахово) и Атанасиоса Стоиновића два (ПАОК).

Субота, 24.06.2017

Селектор Ненад Лалатовић: Србија треба да буде поносна што има овакве играче

/images/news/zene/U-16/lala.JPG

Србија је завршила такмичење на Европском првенству у Пољској, али по свему приказаном није се обрукала, напротив. И против Шпаније, можда и првог фаворита на првенству, наши момци су показали и жељу и вољу, борили се и изгарали током свих деведесет минута и нису били инфериорни ни једног тренутка без обзира на чињеницу да смо од 40. минута играли са играчем мање. У три утакмице Србија је имала игру, стварала шансе, али изостала је већа концентрација у завршници. С друге стране сплет несрећних околности, индивидуалне грешке, али и неке ствари на које се није могло утицати, дефинитивно су одредили нашу судбину у Пољској.-Честитао бих репрезентацији Шпаније на проласку у полуфинале, остварили су то апсолутно заслужено, јер су показали у овом тренутку највише.